6 Kommentarer
 1. Ingmari Malmström-Kollenhag says:

  En sommar i slutet av 1960-talet fick jag, Ingmari Malmström-Kollenhag, och lillasyster Yvonne Kollenhag låna två får. Den ena var föräldralös och flaskuppfödd och den andra bortstött då fåret fått två lamm och bara orkade med ett. Vi fick låna dem av – tyvärr glömt namnet – jordgubbsodlare och travhästhållare XX. Lammen var utmärkta gräsklippare och bra att lära sig ta ansvar för. De lekte med oss som två hundar och följde med till sjön och hoppade t.o.m. i från bryggan vid båthuset i Lefsnäs. Man kunde leka kurragömma med dem och de försökte t.o.m. klättra upp på stegen till höskullen. Varje morgon släppte morfar Rull-Johan Mattsson ut dem ur det stall de bodde i Rull-gården i Rothagen. De sprang till huset och stod och bräkte tills vi svarade att ”vi kommer”. Då betade de tysta tills vi kom ut efter frukost. De följde med till affären. Väskan intill muren var Rull-Johans väska att handla i.

 2. Ingmari Malmström-Kollenhag says:

  forts/ Lammen brukade vänta så snällt utanför affären, t.ex. vid Hindersaffären mitt emot f.d. muséet på Båkkan. En gång smet de in utan att vi märkte det och plötsligt hördes ett knastrande och krasande ljud. De hade hittat knäckebrödet och åt så gott. Det var bara att köpa det påbörjade paketet. Men affärsägare Hinders tyckte inte alls det var något tokigt utan bara kul. Ett foto med oss, lamm och hans affär kom in i Falu-tidningen. Det roligaste minnet var när ena lammet, mitt, tittade på storasyster Ingegerd Rosén, som solade på en tredelad solsäng på Rull-Johans gård, och sedan vräkte omkull sig och försökte lägga sig intill Ingegerd på solsängen. Lammet ville väl också vila och sola. Och Ingegerd såg väl ut att må gott på solsängen.
  / Ingmari

 3. anna-lisa fredriksson says:

  Jordgubbsodlaren o travhästhållare var ju kjell uhlars från ulasgården i gruddbo som tyvärr gick bort för några år sedan i en olycka när han var ute o körde travhästen

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!